Intrebari si raspunsuri despre cartusele pentru imprimanta

Ce trebuie facut atunci cand imprimanta ne semnaleaza o eroare legata de cartus?

Raspuns: Codul de eroare de cartus este cea mai frecventa problema care poate aparea in cazul unei imprimante, indiferent de tipul ei. Primul pas este sa identifici care este cartusul care genereaza eroarea. Se scoate cartusul, se reintroduce si se porneste din nou imprimanta pentru a vedea daca in continuare este semnalata aceeasi eroare. Atentie sa nu existe cerneala pe contacte! Orice urma de cerneala sau murdarie poate avea ca si consecinta respingerea cartusului de catre imprimanta.

Se pot defecta electric cartusele utilizate in cazul imprimantelor inkjet?

Imprimantele inkjet utilizeaza, in general, doua tipuri de cartuse: cartuse cu cerneala si printhead incorporat (cele mai uzuale in cazul imprimantelor HP, Lexmark, Canon) si cartuse cu cerneala fara printhead. Cartusele utilizate de aceste imprimante se pot defecta electric, chiar daca este din punct de vedere al nivelului de cerneala este unul optim (sunt pline). Cele mai intalnite mesaje in cazul defectarii electrice a cartusului de imprimanta sunt: “cartusul lipseste” sau “inlocuieste cartusul”. Semnalarea unui astfel de mesaj este o eroare electrica de cartus. Solutia: schimbarea cartusului.

Ce rol are banda magnetica a cartuselor pentru imprimante laser?

In cazul unui cartus laser pentru imprimanta, banda magnetica este una din cele mai importante componente. Este un element confectionat din aluminiu si prevazut cu un strat de carbora metalica rezistent in conditii optime de utilizare. Practic, banda magnetica extrage cerneala din cartus si o trimite catre clindru. Rola magnetica este o componenta care se uzeaza. Principalele probleme care apar atunci cand banda magnetica a cartusului s-a uzat sunt: imprimanta printeaza texte si imagini fara contrast, imprimanta printeaza insa cu intreruperi (apar pete albe in pagina, adica fara cerneala), imprimanta scoate doar pagini albe (cee ace inseamna ca banda magnetica are un grad de usura foarte ridicat).

Ce putem face daca o imprimanta nu recunoaste cartusele?

Nu de putine ori, imprimantele nu recunosc cartusele chiar daca acestea sunt originale. Nu te grabi sa mergi cu imprimanta intr-un service autorizat inainte de: a verifica daca sigiliul de pe capul de printare, verifica daca nu cumva spatial destinat cartusului nu este plin de cerneala sau murder (in cazul in care constati anumite impuritati, este bine ca ele sa fie indeparate cu o carpa fina inbibata cu alcool), instaleaza cu grija cartusul. Daca dupa parcurgerea pasilor de mai sus, imprimanta continua sa de aeroare, sa nu recunoasca cartusele, atunci este recomandat sa va adresati unui centru autorizat (service de imprimante) pentru o diagnosticare complete in vederea eliminarii problemei cu care te confrunti.

Ai nevoie de consumabile originale pentru imprimanta? Te invitam sa accesezi magazinul online Cartusel.ro, pentru produse cu un excelent raport calitate-pret.

Comments are closed.