Imprimantele foto si cartusele lor

Cu cativa ani in urma, daca  cineva dorea sa isi developeze pozele era un adevart chin. Trebuia sa alerge pana la un centru special, sa lase filmul acolo si sa revina peste cateva zile sa si le ridice. Sa nu mai spunem ca, daca filmul era deteriorat catusi de putin, nu mai iesea nicio poza, iar daca era una importanta, se pierdea pe veci. Acum ne putem tipari fotografiile acasa, fara prea mult efort si la o calitate foarte buna, in cativa pasi simpli. Plus ca daca prima poza nu iese bine din cauza cartusului sau altei probleme, se poate retipari de cate ori este necesar. Acesta este avantajul fotografiilor digitale si al imprimantelor foto.

Pentru ca o fotografie sa fie reusita, este important si tipul de cartus folosit pentru tiparirea ei. In general, este indicat ca pentru fiecar marca in parte sa se foloseasca cartuse originale, ca sa nu intervina probleme, dar mai exista si cartuse universale, care nu aduc daune majoritatii imprimantelor. De exemplu, un cartus hp foto. HP este un mare producator de calculatoare si imprimante de calitate pentru care sunt recunoscuti peste tot. Imprimantele lor au o viata lunga si calitativa, aflandu-se in prezent pe o pozitie inalta in clasament.

Cartusele foto HP vin in mai multe variante, in functie de tipul imprimantei si de scop. De exemplu, exista cartuse atat alb-negru, cat si color. Cele alb negru sunt mai ieftine, insa nu mai putin calitative. O persoana care prefera acest fel de fotografii, un cartus alb negru nu poate sa dea gres. Cartusele color sunt mai pretentioase, insa reusesc sa redea nuantele la un procent foarte mare.

Cand ne decidem sa achizitionam o imprimanta foto, trebuie sa ne asiguram ca o achizitionam in acest scop, nu sa se puna praful pe ea, deoarece, chiar daca preturile sunt bune, cartusele hp sunt scumpe iar daca lasam cerneala sa se usuce in ele este o adevarata pierdere de bani. Asadar, inainte de a achizitiona un astfel de produs, este important sa fim siguri ca il vom utiliza. Iar in privinta preturilor, chiar daca par ridicate, durata de viata a unui cartus hp este destul de lunga, fiind un produs calitativ, insa trebuie folosite destul de des.

Comments are closed.