De ce se recomanda folosirea hartie speciala pentru poze?

Hartia obisnuita utilizata in procesul de printare are o structura care permite imprimarea de texte / imagini. Insa atunci cand se doreste imprimarea de fotografii este indicat sa se utilizeze hartia fotografica, creeata special pentru a se imprima poze iar calitatea sa fie una optima.

Desi pozele pot fi printate si pe hartie obisnuita (cea utilizata in principal pentru documente), este recomandat (pentru o calitate superioara) ca pozele sa fie printate pe hartie foto. Hartia foto este tratata cu niste solutii chimice care dezvolta o sensibilitate crescuta la lumina. Totodata, hartia foro are alta structura, se simte altfel atunci cand este atinsa fiind mult mai lucioasa si mai neteda. Imaginile printate pe o hartie de acest tip se vor vedea mult mai clar.

Una dintre companiile ce se ocupa de foarte mult timp de industria printingului, incluzand tot ce creeaza acest sector al tehnologiei este Hewlett Packard, cunoscuta si sub acronimul HP. Hartia foto HP este in acest fel un produs foarte des intalnit in magazinele specializate in printing si chiar fotografie, gratie vechimii si experientei pe care compania o are in acest domeniu.

In trecut era nevoie de un timp indelungat pentru ca o fotografie sa fie realizata. Mai intai se utiliza aparatul de fotografiat, apoi trebuia sa mergem in niste locuri speciale, pentru developarea imaginii intr-o camera obscura. Aceste camere erau de altfel predominate de o lumina rosie intunecata, iar la fiecare deschidere a usii acestei camere existau riscuri ca pozele sa fie distruse.

Pentru a imprima acasa  o fotografie trebuie utilizata hartie foto pentru ca poza sa fie intru totul perfecta. In primul rand, atat hartia foto cat si cartusele cu cerneala utilizate trebuie sa fie de calitate. In al doilea rand, imprimanta este recomandat sa fie de tip inkjet, deoarece acestea sunt cele mai bune imprimante cand este vorba de printarea unei poze. Imprimantele inkjet folosesc de-a dreptul cerneala pentru a printa, putand creea o gama vasta de culori. O imprimanta de acest tip poate folosi cartuse de culori diferite astfel putandu-se printa o poza cu sute de culori. Atunci cand fotografia este printata pe o hartie foto, si procedeul a fost terminat, trebuie asteptat ca cerneala sa se usce.

Comments are closed.