Cum sa alegi tipul de cartuse imprimanta de care ai nevoie

Folosirea frecventa a imprimantelor necesita informatii operationale care sunt adesea  greu de inteles. Echipamentele de printare, In special cartusele toner pot sa ridice foarte mult costurile. De aceea, este important sa Intelegeti  ce tip ce cartuse sunt potrivite pentru aparatura dumnevoastra.

Cartusele sunt uneori vandute la pachet alaturi de ribon, componenta de baza a imprimantei cu transfer termic. Intelegand de ce sunt recomandate anumite cartuse, facand distinctia Intre diferitele tipuri existente si cunoscand situatiile In care trebuie folosite, puteti sa le valorificati la potential maxim. Acest lucru va ajuta sa evitati defectarea imprimantei si a documentelor.

Producatorii de imprimante vor recomanda aproape Intotdeauna echipamente originale. De exemplu, pentru o imprimanta HP se va recomanda folosirea unui toner HP. Un cartus original va functiona aproape sigur In mod corespunzator, spre deosebire de alte tipuri de cartuse. Totusi, prin aceasta tactica producatorii urmaresc In special sa Isi creasca profiturile. Desi cartusele de pe piata producatorilor de echipamente originale au cele mai mari sanse sa functioneze fara probleme, este important sa aveti In vedere si cartusele altor producatori, care aduc rezultate similare.

Cartusele de imprimanta sunt impartite in trei categorii principale: cartuse OEP, cartuse compatibile si cartuse remanufacturate, fiecare cu caracteristici proprii.

Cartusele OEP au existat pe piata inca de la aparitia primelor imprimante. Termenul OEM vine de la Original Equipment Manufacturer – Producator de Echipament Original. Cartusele OEP sunt produse de fabricantii originali sau de parteneri care detin licente de fabricare.

Aceste tipuri de cartuse poarta numele fabricantilor de imprimante: Canon, Epson, Lexmark, etc. Chiar daca sunt de calitate ridicata, au si preturi mari, fapt care face Inlocuirea cartuselor mai scumpa decat unele imprimante.

Cartusele compatibile sunt special fabricate pentru a atinge sau depasi specificatiile OEM, oferind aceeasi calitate. Ele sunt fabricate de terti producatori si nu poarta numele producatorului de brand.

Cartusele compatibile sunt comercializate la jumatate, chiar o treime din preturile cartuselor orginale. Asadar, sunt alternative atractive pentru cartusele OEM din punct de vedere al pretului.  Cartuse 100% compatibile inseamna ca includ toate componentele astfel incat sa fie complet compatibile cu anumite modele de imprimante. Inlocuirea cartuselor care nu sunt 100% compatibile poate duce la probleme de comunicare Intre imprimanta si software-ul acesteia.

Multe persoane confunda cartusele remanufacturate cu cele compatibile. Intre ele exista insa o diferenta fundamentala. Cartusele compatibile sunt refacute de la zero, In timp ce cartusele remanufacturate sunt cartuse folosite renovate cu parti noi. Ele sunt prietenoase cu mediul si reprezinta o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor.

Cartusele remanufacturate sunt mai ieftine decat cartusele OEM, dar mai scumpe decat cele compatibile. Ele sunt populare In special printre clientii preocupati de mediu.

Daca doriti sa imprimati multicolor si pe o multitudine de materiale, luati in considerare folosirea unei imprimanta cu un ribon de calitate , care ofera o imprimare durabila.

Comments are closed.