Ce este, la ce foloseste si ce tip de ribon este cel mai bun de achizitionat

Imprimantele termice sunt folosite pentru tiparirea etichetelor si a codurilor de bare. Ele nu pot functiona fara ca acestea sa aibe un ribon, mai ales unul de calitate, fiindca daca ribonul nu este compatibil cu imprimanta, etichetele pot iesi stramb, sterse sau sub forma de pete. Cel mai intalnit tip de ribon este ribonul Epson, deoarece este unul de calitate care nu a cauzat probleme niciunui tip de imprimanta termica pana in prezent.

 

Ce este ribonul

Ribonul este o componenta esentiala a unei imprimante termice pe langa materiale si imprimanta in sine si reprezinta un tip de film de poliester acoperit pe o parte cu cereneala termofuzibila iar pe cealalta parte cu un strat protector. Modul de functionare al unei imprimante termice in prezenta ribonului este urmatorul: cerneala este stocata pe partea de poliester la temperatura camerei in care se afla, apoi, sub efectul unei surse de caldura, aceasta devine lichida si este apoi transferata pe tipul de material specific.

Tipuri de ribon si utilizarile lor

Exista trei tipuri de riboane pe piata, WAX, WAX/RESIN, RESIN. Toate acestea merg utilizate la orice tip de imprimanta termica. Diferenta apare insa in functie de tipul imprimantei alese. Exista doua tipuri de riboane care influenteaza calitatea tiparirii, INK IN si INK OUT. Fiecare dintre acestea doua este conceput pentru tipul de imprimanta specific, INK IN sau INK OUT. Cele INK OUT au drept mecanism de functionare pozitionarea stratului de cerneala pe exteriorul suportului de polester, iar cele INK IN pe interiorul acestuia.

Ribonul este nucleul tiparirii termice. Tipul imprimantei si utilizarea unui material corespunzator sunt nule daca ribonul ales nu este compatibil sau calitativ. Plus ca utilizarea unui ribon necorespunzator poate duce atat la compromiterea materialului, cat si la aparitia a mici probleme legate de imprimanta. De aceea, alegerea ribonului corespunzator nu este usor de facut.

Cel mai bun tip de ribon utilizat de mai multe imprimante termice pana in prezent este produs de firma Epson. Acestea nu doar ca asigura o calitate inalta a tiparirii, dar si protejeaza imprimanta de posibile defectiuni si ii lungesc durata de viata. In plus, etichetele tiparite cu ajutorul unui ribon Epson rezista mai mult si scad foarte mult riscul aparitiei erorilor de tiparire. Asadar, riboanele Epson sunt cea mai buna alegere in materie de ribon, atat ca pret cat si calitativ.

Comments are closed.