Cartuse cu Cerneala

Cartusele cu cerneala se folosesc pentru imprimante cu tehnologie inkjet.  Acestea sunt niste device-uri compacte, cu un volum mai mic care le confera un aspect elegant si rentabil pentru un birou. Cu toate acestea, acum cele mai folosite device-uri pentru printing sunt multifunctionale datorita seriei de servicii pe care le produce. Acestea sunt de o dimensiune mai mare, dar pot face foarte multe lucruri (scaneaza, copiaza, printeaza, unele au si fax, etc.) si sunt mult mai des intalnite. La randul lor, si multifuncionalele folosesc cartuse cu cerneala.

Printre companiile care produc cartuse se numara si HP, Hewlett Packard, fiind chiar unul dintre cei mai mari producatori de consumabile pentru imprimante. Reputatia lor si trecutul pe care acestia il au in spate face ca aceste cartuse sa fie unele dintre cele mai bune alternative pe care un om le poate alege in domeniul printingului.

De ce cartuse cu cerneala HP?

Pana la urma, oamenii ar putea considera ca fiecare cartus cu cerneala este identic, acesta trebuie doar instalat in imprimanta si apoi device-ul lor isi va face treaba cu resursele pe care le are. Cu toate acestea, cazul prezentat mai sus ar fi cazul ideal pe care oricine si-l doreste, dar cum obisnuieste de fiecare data natura, cazurile ideale raman doar un alt vis. In realitate, polimerii si substantele chimice care alcatuiesc cerneala din cartuse au un rol foarte important, iar fiecare cerneala are de fapt propria ei reteta secreta. De aceea, de fiecare data cand se printeaza ceva, cerneala aceea poate diferi de la o foaie la alta, desi aceasta diferenta se poate observa la mai multe foi. Totodata exista si alti factori importnati, cum ar fi timpul de uscare al cernelii, care la cartusele inkjet cel putin este destul de ridicat, ceea ce face ca timpul de hartii pe minut printate sa fie mic. Astfel, revenind la cartusele HP, acestea se intrec pentru primele locuri impreuna cu alti mari producatori, avand printre cele mai bune rezultate la testele prezentate anterior.

Un factor important este si imprimanta care este folosita, deoarece fiecare imprimanta foloseste cartuse doferite, deci nu mereu vor putea fi folosite cartuse HP, sau cel putin nu orice tip de cartus.

Cartusele cu cerneala au aparut odata cu aparitia primelor imprimante in urma cu mai bine de 50 de ani. Cei care au creeat tehnica aceasta de printing sunt cei de la firma Xerox. Cu toate acestea, viziunea unui astfel de aparat a aparut cu mult timp in urma, inca de la primele tipografii despre care se invata in manualele de istorie.

Comments are closed.