Ajutor / Despre consumabile

Dictionar de termeni

Imprimante. Sunt echipamentele destinate transpunerii informatiei dintr-un sistem de calcul pe hirtie

Multifunctionale
. Sunt echipamentele care reunesc una sau mai multe din utilitatile de mai sus. Exista multifunctionale 3 in 1 (copiator, scanner, imprimanta) sau 4 in 1 (copiator, scanner, imprimanta si fax)

Faxuri
. Sunt echipamentele destinate transmiterii la distanta (pe linie telefonica) a imaginii aflate pe hirtie - documente (in general hartia standard - A4)

Copiatoarele
. Sunt acele echipamente destinate copierii informatii aflate pe un suport de hirtie in unul sau mai multe exemplare.

Copiatoare analogice (monocrom si color)
. Sunt acele copiatoare care folosesc sisteme optice de transfer a imaginii. Imaginea documentului este transmisa catre unitatea de imagine printr-un sistem de oglinzi si lentile. Este prima generatie de copiatoare si sunt acele modele cu care suntem deja obisnuiti.

Copiatoare digitale (monocrom si color)
. Sunt acele copiatoare care folosesc sisteme electronice de transfer a imaginii. Imaginea documentului este scanata si apoi transmisa electronic catre unitatea de imagine printr-un sistem laser (sistemul laser este identic cu cel al unei imprimante laser). Este generatia de copiatoare actuala. Ce trebuie sa stim este ca dpdv al consumabilelor nu exista ceva fundamental deosebit.
Prin aparitia copiatoarelor digitale se face un pas foarte important in vederea contopirii din copiatoare si imprimante laser. Avind acelasi sistem de imprimare prin adaugarea unei interfete de calculator, copiatorul se transforma si in imprimanta.

Cartuse Originale
. Aceste cartuse sunt comercializate de catre marii producatori de echipamente si reprezinta principala sursa de profit a acestora. Ele poarta sigla/brand name-ul fabricantului. Folosirea cartuselor originale prezinta o serie de avantaje: cerneala sau toner de cea mai buna calitate, fiabilitate mare si garantie, toate concurand la obtinerea unor printuri profesionale dar la un pret mult mai mare decat alte variante de consumabile.

Cartuse compatibile
. Datorita cererii unei parti importante a pietei de consumabile care dorea o calitate buna a materialului tiparit la un pret accesibil, o serie de producatori (altii decat cei care fabrica echipamentele) au inceput sa fabrice cartuse compatibile.
Acestea pot fi obtinute prin remanufacturarea (schimbarea cilindrului, a lamelei sau altor elemente care se uzeaza in timp) unitatilor originale sau pot fi complet noi. Avantajul principal este raportul calitate/pret foarte bun. Dezavantajul consta in posibilitatea achizitionarii unor cartuse de calitate indoielnica (datorita necunoasterii producatorilor) care deterioreaza echipamentele.Nu exista produse in cos
Produse favorite: 0